Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam verwelkomt op 11 februari 2025 het schrijversduo Marius Huender en Dik Vuik voor de presentatie van hun boek "Het Kralingse Bos – Portret van een boschpark". Tijdens deze bijeenkomst zullen de auteurs hun werk presenteren en ingaan op de rijke geschiedenis van dit geliefde Rotterdamse stadspark.
Marius Huender, voormalig medewerker bij ING en gepassioneerd natuurliefhebber, leidt sinds 2003 de Vrijwilligersgroep Kralingse Bos. Dik Vuik geboren en getogen in Kralingen, heeft een achtergrond in geschiedenis en werkte als journalist en tekstschrijver.
Het boek
Het Kralingse Bos – Portret van een boschpark" vertelt het verhaal van de ontwikkeling van het gebied, van veenvorming en turfwinning tot de aanleg van het 'boschpark' in de 20e eeuw.
Het boek, waaraan de auteurs twee jaar werkten, biedt een diepgaand inzicht in de geschiedenis en betekenis van dit iconische stadspark. De gemeenteraad keurde in 1911 het plan goed voor de aanleg van een 'boschpark' rond de Kralingse Plas. Na jaren van voorbereiding begon in 1928 de eerste aanplant. Ondanks vertragingen door de crisistijd en de Tweede Wereldoorlog werd het bos in 1953 voltooid met de opening van het hertenkamp.
Het Kralingse Bos heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig recreatie- en natuurgebied dat jaarlijks miljoenen bezoekers trekt. "Het voldoet aan het oorspronkelijke ideaal van een volkspark," aldus de auteurs. "Het biedt prachtige natuur en recreatiemogelijkheden voor alle Rotterdammers."
Deze avond wordt georganiseerd door KNNV Natuurlijk Rotterdam en Het Natuurhistorisch.
Praktische informatie
Datum: dinsdagavond 11 februari 2025
Tijd: 19:15 (inloop met koffie en koek), lezing 19:30 tot ca. 21:00 uur
Locatie: Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Adres: Westzeedijk 345 (Museumpark), 3015 AA Rotterdam
Kosten: € 2 (verplicht, voor koffie met koek)
Aanmelden verplicht: stuur een e-mail naar natuurlijkrotterdam@knnv.nl
Max aantal deelnemers: 40 personen
---------
Noot voor de pers (noot niet publiceren) Foto alleen voor dit persbericht te gebruiken